tr-flag
en-flag
ru-flag
ar-flag
de-flag
Google ÇeviriÇeviri tarafından desteklenmektedir





İzmir İç Cephe Boyası

Genel olarak iç cephe boyaları; kullanılan boyanın dayanıklılığını, işçilik kalitesini ve boya performansını önemli ölçüde etkiliyor.İç cephe boyası doğru yapılmadığı takdirde bazı olumsuz durumları da maalesef beraberinde getiriyor. Firmamız sizlere; iç boya seçiminden tutunda, boyanın bitimine kadar pek çok konuda yardımcı olmakla mükelleftir. Doğru ve kusursuz uygulamalar sayesinde evinizin havası değişecektir. İç cephe boyalarının en önemli özelliği; binalardaki tavan yüzeyleri ile iç duvar yüzeylerine farklı bir hava kazandırmak olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca iç cephe boyaları; boya makineleri, fırçalar ve rulolarla yüzeye sürülen ya da püskürtülen duvar kaplama ürünleridir diyebiliriz. İç cephe boyalarının yapısında şu malzemeler bulunuyor:

  • ♦ Renklendirici ve örtücü maddeler- Dolgu ve pigmentler
  • ♦ Yardımcı kimyasal maddeler
  • ♦ Yapıştırıcı maddeler
  • ♦ Kurutucu maddeler
  • ♦ Bağlayıcı maddeler
  • ♦ İnceltici maddeler
  • ♦ Çözücü maddeler

İç Cephe Boya Çeşitleri Nelerdir?

İç cephe boya uygulaması için aşağıda sıraladığımız boya çeşitlerini tercih etmeniz gerekiyor.

Akrilik Boya

Plastik boya diye bilinmekle beraber su bazlıda olduğunu söyleyebiliriz. Diğer boyalarla kıyaslandığında uygulanırken kokusu daha az oluyor. Ayrıca hızlı kuruyan bir boya çeşididir.

Astar Boya

Boyanın duvarda daha iyi kalmasını sağlıyor. Kalıcılık yönünden kullanıcılardan tam not alıyor. Boya yapılmadan önce astar boyayı duvarın en alt katmanına uygulamanız gerekiyor.

Yağlı Boya

Bu boya türü solvent bazlı olarak geçiyor. Hızlı kuruma özelliği dışında parlak yapısının da olduğunu söyleyebiliriz. Yağlı boyanın kokusu çok ağırdır. O nedenle ortamın mutlaka havalandırılması gerekiyor.

Saten Boya

Yarı mat özellikli bir boya türüdür diyebiliriz. Silindiğinde hemen temizlenen saten boyanın en önemli özelliği, duvarda güzel görünmesi için mutlaka duvar pürüzsüz olmalıdır.

İç Cephe Boyası Nasıl Kullanılır?

İç cephe boyasını yapmaya başlamadan önce mutlaka yüzeyi hazırlamalısınız. Boyamayı düşündüğünüz yüzeyde kusurlar ya da pürüzler varsa onları mutlaka yok ediniz.“İç cephe boyası nasıl uygulanır” sorusu kapsamında ilk astarlama işlemi yapmanız gerekiyor. Yalnız astarlama işleminden önce yüzeyi sağlamlaştırınız. Yüzeyi mutlaka tozdan, kirden ve yağdan arındırınız. Boyanmak istenen yüzeyde gerek görüldüğü takdirde zımpara da yapılmalıdır. Zımpara tozları temizlenip sonrasında astarlama yapılmalıdır. Astarın 2 kat yapılmasını öneriyoruz. Ayrıca 2 astar arasında mutlaka macunlama işlemini de yapınız. Katların arasındaki bekleme süresi 4 saat olmalıdır. Boya uygulamasınaysa, 24 saatten sonra geçiniz.